Viktig melding

Se hvordan koronasituasjonen påvirker kollektivtrafikken. 

Gå til artikkel

AtB SommerPass

Sommerferie i Trøndelag? Med AtB SommerPass kan du reise hvor du vil, så mye du vil med buss, tog, hurtigbåt, ferge og trikk i Trøndelag i sju dager.

 

 

En fri og miljøvennlig måte å utforske hele Trøndelag på, fra øyhopping og skjærgårdsferie til mat- og drikkesafari gjennom det trønderske spiskammeret. Opplev kystlinjen, fjellregionene og bylivet på en og samme uke.

Pris

Voksen   990,-
Barn       495,-

Slik fungerer billetten

SommerPass er en 7-dagers periodebillett, tilgjengelig i perioden 21. juni – 8. august. Billetten kan kun kjøpes i appen AtB Mobillett og siste kjøpsdag er 1. august.

Billetten kan brukes på hele AtBs ordinære kollektivtilbud og på alle lokaltog på Trønderbanen. Det er ingen plassreservasjon. Du reiser hvor du vil – så mye du vil i sju dager!

AtB SommerPass er et pilotprosjekt som gjennomføres i samarbeid med Trøndelag Reiseliv og SJ Nord.

 • AtB SommerPass kjøper du i appen AtB Mobillett fra 21. juni. Merk at billetten aktiveres ved kjøp, og at den derfor ikke kan kjøpes på forhånd. Kjøp av billett reserverer ikke plass om bord.

  Du kan kjøpe SommerPass til flere på samme mobil ved å gjenta kjøpet. Billetten kan ikke flyttes eller videresendes.

  Husk at du må ha med gyldig legitimasjon på reisen.

 • Reisemål

  Finn dine feriedestinasjoner på trondelag.com. Her ligger det flere eksempler på hvordan du kan reise med AtB SommerPass og få med deg unike mat- og kulturopplevelser, overnattinger og aktiviteter for store og små.

  Ruteinformasjon

  For å planlegge reisen kan du bruke AtBs reiseplanlegger som er tilgjengelig i appen AtB og på atb.no.
  Ruteinformasjon for buss, trikk, hurtigbåt og ferge finner du i appen AtB eller på atb.no.
  Ruteinformasjon for tog er tilgjengelig på sj.no.

  Bagasje

  Du kan ta med lett håndterlige gjenstander (håndbagasje) om bord når dette ikke er til hinder for andre reisende. Les mer om hva du kan ta med om bord i buss, trikk og båt.
  For reiser med SJ Nords tog gjelder egne retningslinjer og regler for bagasje. Les mer om hva du kan ha med om bord i tog.

  Ingen plassreservasjon

  Det er ingen plassreservasjon med AtB SommerPass verken på buss, trikk, hurtigbåt, ferge eller tog. I fellesferien kan noen områder og avganger oppleve en større strøm av reisende. For å unngå trengsel ber vi alle så langt det er mulig om å tilpasse reisen sin ved å ta en senere avgang. Vi takker alle reisende for at dere viser hensyn og følger AtBs reiseråd.

  Driftsavvik

  Dersom det oppstår større avvik som påvirker rutetilbudet, informeres det om dette på atb.no/avvik og på sj.no for avvik på tog.

  Korona

  Det er viktig at du forholder deg til gjeldende smittevernregler og oppdaterer deg på dette i forkant av reisen. På grunn av koronasituasjonen, kan det komme endringer eller tilpasninger av kollektivtilbudet – også i sommerferien. Oppdatert informasjon om hvordan koronasituasjonen påvirker kollektivtrafikken.

 • Billett

  AtB SommerPass er tilgjengelig i kategoriene voksen og barn. Barnepris gjelder fra 4 år til og med 15 år. Barn under 4 år reiser gratis. Billetten har ikke honnør eller studentrabatt i pilotåret 2021, men dette kan endre seg til 2022. Ved kjøp av AtB SommerPass gjelder vilkår og betingelser for AtB Mobillett. 

  Reise med buss, trikk, hurtigbåt og ferge

  AtB SommerPass er gyldig billett på alle AtBs ordinære kollektivtilbud på buss, trikk, hurtigbåt og ferge (kun passasjer). Bestillingstransport eller bil om bord på ferge er ikke inkludert i billetten.

  Reise med SJ Nord tog

  AtB SommerPass er gyldig billett på alle SJ Nords lokaltog på strekningene Trondheim-Steinkjer, Trondheim-Støren (videre med buss til Oppdal), Trondheim-Røros og Trondheim-Storlien.

  Reisegaranti

  Reiser du med AtB SommerPass gjelder AtBs reisegaranti og på tog gjelder SJ NORDs transportvilkår.

 • Vi vil høre om dine erfaringer

  Vi vil veldig gjerne høre om dine erfaringer som reisende med SommerPass 2021. Besvar en undersøkelse etter fullført reise og bli med i trekningen av flotte premier. Undersøkelsen blir tilgjengelig på denne siden i juni.

  Har du glemt noe om bord?

  Hittegods fra buss, trikk og båt tas hånd om av AtB kundesenter i Trondheimsområdet og operatørene som kjører buss og båt ellers i Trøndelag. Hittegodt fra tog tas hånd om av Enturs hittegodskontor.