a-informasjon
Viktig melding

Se hvordan koronasituasjonen påvirker kollektivtrafikken. 

Gå til artikkel

AtB SommerPass

Sommerferie i Trøndelag? Med AtB SommerPass kan du reise hvor du vil, så mye du vil med buss, tog, hurtigbåt, ferge og trikk i Trøndelag i sju dager.

 

 

En fri og miljøvennlig måte å utforske hele Trøndelag på, fra øyhopping og skjærgårdsferie til mat- og drikkesafari gjennom det trønderske spiskammeret. Opplev kystlinjen, fjellregionene og bylivet på en og samme uke.

Pris

Voksen   990,-
Barn       495,-

Slik fungerer billetten

SommerPass er en 7-dagers periodebillett, tilgjengelig i perioden 27. juni – 8. august. Billetten kan kjøpes i appen AtB Mobillett og siste kjøpsdag er 1. august.

Billetten kan brukes på hele AtBs ordinære kollektivtilbud og på alle lokaltog på Trønderbanen. Det er ingen plassreservasjon. Du reiser hvor du vil – så mye du vil i sju dager!

AtB SommerPass er et pilotprosjekt som gjennomføres sommeren 2021 og 2022, i samarbeid med Trøndelag Reiseliv og SJ Nord.

 • AtB SommerPass kjøper du i appen AtB Mobillett fra 21. juni. Merk at billetten aktiveres ved kjøp, og at den derfor ikke kan kjøpes på forhånd. Kjøp av billett reserverer ikke plass om bord.

  Du kan kjøpe SommerPass til flere på samme mobil ved å gjenta kjøpet. Billetten kan ikke flyttes eller videresendes.

  Husk at du må ha med gyldig legitimasjon på reisen.

 • Reisemål

  Finn dine feriedestinasjoner på trondelag.com. Her ligger det flere eksempler på hvordan du kan reise med AtB SommerPass og få med deg unike mat- og kulturopplevelser, overnattinger og aktiviteter for store og små.

  Ruteinformasjon

  For å planlegge reisen kan du bruke AtBs reiseplanlegger som er tilgjengelig i appen AtB og på atb.no.
  Ruteinformasjon for buss, trikk, hurtigbåt og ferge finner du i appen AtB eller på atb.no.
  Ruteinformasjon for tog er tilgjengelig på sj.no.

  Bagasje

  Du kan ta med lett håndterlige gjenstander (håndbagasje) om bord når dette ikke er til hinder for andre reisende. Les mer om hva du kan ta med om bord i buss, trikk og båt.
  For reiser med SJ Nords tog gjelder egne retningslinjer og regler for bagasje. Les mer om hva du kan ha med om bord i tog.

  Ingen plassreservasjon

  Det er ingen plassreservasjon med AtB SommerPass verken på buss, trikk, hurtigbåt, ferge eller tog. I fellesferien kan noen områder og avganger oppleve en større strøm av reisende. For å unngå trengsel ber vi alle så langt det er mulig om å tilpasse reisen sin ved å ta en senere avgang. Vi takker alle reisende for at dere viser hensyn og følger AtBs reiseråd.

  Driftsavvik

  Dersom det oppstår større avvik som påvirker rutetilbudet, informeres det om dette på atb.no/avvik og på sj.no for avvik på tog.

  Korona

  Det er viktig at du forholder deg til gjeldende smittevernregler og oppdaterer deg på dette i forkant av reisen. På grunn av koronasituasjonen, kan det komme endringer eller tilpasninger av kollektivtilbudet – også i sommerferien. Oppdatert informasjon om hvordan koronasituasjonen påvirker kollektivtrafikken.

 • Billett

  AtB SommerPass er tilgjengelig i kategoriene voksen og barn. Barnepris gjelder fra 6 år til og med 19 år. Barn under 6 år reiser gratis. Billetten har ikke honnør eller studentrabatt. Ved kjøp av AtB SommerPass gjelder vilkår og betingelser for AtB Mobillett

  Reise med buss, trikk, hurtigbåt og ferge

  AtB SommerPass er gyldig billett på alle AtBs ordinære kollektivtilbud på buss, trikk, hurtigbåt og ferge (kun passasjer). Bestillingstransport eller bil om bord på ferge er ikke inkludert i billetten.

  Reise med SJ Nord tog

  AtB SommerPass er gyldig billett på alle SJ Nords lokaltog på strekningene Trondheim-Steinkjer, Trondheim-Støren (videre med buss til Oppdal), Trondheim-Røros og Trondheim-Storlien.

  Reisegaranti

  Reiser du med AtB SommerPass gjelder AtBs reisegaranti og på tog gjelder SJ NORDs transportvilkår.

 • Vi vil høre om dine erfaringer

  Vi vil veldig gjerne høre om dine erfaringer som reisende med SommerPass. Besvar en enkel undersøkelse og bli med i trekningen av premier. Et svarskjema vil bli tilgjengelig på denne siden i august 2022.

  Har du glemt noe om bord?

  Hittegods fra buss, trikk og båt tas hånd om av AtB kundesenter i Trondheimsområdet og operatørene som kjører buss og båt ellers i Trøndelag. Hittegodt fra tog tas hånd om av Enturs hittegodskontor.

   

 • Hvor kjøper jeg AtB SommerPass?

  AtB SommerPass kjøper du i appen AtB Mobillett. Billetten vil være tilgjengelig i appen AtB Mobillett fra 27. juni. Merk at billetten aktiveres ved kjøp, og at den derfor ikke kan kjøpes på forhånd. Kjøp av billett reserverer ikke plass om bord.

  Hvorfor er billetten kun tilgjengelig på app?

  Tilbudet er et prøveprosjekt i samarbeid med Trøndelag Reiseliv og SJ Nord. Gjennom sommeren ønsker vi å lære og høste erfaringer som vi tar med oss videre i utviklingen av produktet. Det vurderes blant annet distribusjon og salgskanaler.

  Har ikke dere akkurat lansert ny app? Hvor finner jeg billetten i den nye AtB appen?

  AtB SommerPass vil sommeren 2022 kunne kjøpes i AtB Mobillett og eter hvert i appen AtB.

  Mobilen med billetten AtB SommerPass var tom for batteri ved kontroll. Får jeg gebyr?

  Ved bruk av AtB Mobillett må du sørge for å ha leselig skjerm og nok batteri til hele reisen. Dersom du ikke får vist frem billetten ved kontroll, vil du få et gebyr.

  Hvorfor oppfordrer dere til å reise kollektivt midt i en pandemi?

  Det er fortsatt noe usikkert hvordan sommeren blir på grunn av koronasituasjonen, men vi og oppfordrer alle kunder til følge nasjonale og lokale retningslinjer om smittevern.

  På grunn av koronasituasjonen, kan det komme endringer eller tilpasninger av kollektivtilbudet – også i sommerferien. AtB oppfordrer alle til å holde seg oppdatert på våre nettsider.

  Hva om bussen ikke kommer?

  Da gjelder AtB Reisegaranti.

  Hva om toget er forsinket, ikke kommer?

  Da må man forholde seg til SJ sine retningslinjer.

  Er det setereservasjon på båt?

  Nei, det er ikke plassreservasjon på båt per i dag.

  Selv om du har kjøpt billett vil det ikke være mulig med plassreservasjon om bord. Vi oppfordrer våre reisende til å møte opp på kai minimum 30 minutter før avgang. De som skal benytte seg av rute 800 Trondheim – Sandstad, videre med buss til Dyrøy og deretter med kombibåt etc. til Øyrekka bør være minst én time før avgang. Hotell og næringsliv i øyrekka hadde utfordringer med å dekke behovet turistene hadde i fjor og det er forventet like mye turisme i år.

  Kan jeg reservere sete på tog?

  Nei. På Nordlandsbanen og Dovrebanen vil man ikke kunne benytte SommerPass da det her er plassreservasjon.

  På tog kan man benytte SommerPass på følgende strekninger:

  • Trondheim – Steinkjer
  • Trondheim – Støren (ev. videre til Oppdal med buss)
  • Trondheim – Røros
  • Trondheim – Storlien (Stengt i dag og usikkert når den åpnes).

  Kan jeg ha med sykkel eller kajakk?

  Du kan ha med sykkel om bord i buss, trikk og båt. Du betaler barnepris (20 kr.) for sykkelen om bord i buss og trikk. På båt og ferge er det gratis.

  Av plasshensyn er det dessverre ikke anledning til å ta med større gods som kajakk/sykkelhenger o.l. om bord på hurtigbåt.

  Vi oppfordrer til å reise lettest mulig. Leie av turutstyr gjør man gjennom turistplassene dere skal besøke.

  Er det lov å ha med hund?

  Det er lov å ha med hund. Hund er gratis på buss, ferge og trikk.

  Om bord i båt betaler du barnepris (20 kr.) for hund.

  Er AtB SommerPass gyldig på tvers av fylkesgrenser?

  Nei. Ett unntak er på rute 800 Trondheim – Sandstad – Kristiansund der SommerPass er gyldig på hele reisen.

  Kan jeg reise med andre selskap også innenfor fylket, eksempelvis Fram eller Flybussen?

  Nei.

  Kan billetten brukes på fleksibel transport?

  Nei.

  Hvorfor er det ikke student- eller honnørrabatt på denne billetten?

  Billetten har ikke honnør eller studentrabatt ettersom tilbudet er en pilot, men dette kan endre seg når vi skal vidererutvikle tilbudet.

  Inngår billetten i Familie helg-tilbudet? Slik at jeg kan reise med barn gratis i helgedagene?

  Ja, AtB SommerPass inngår i Familie helg.

  Jeg har ikke norsk telefonnummer, kan jeg fremdeles bruke appen?

  Ja, det kan du.

  Må man ha internett for å bruke denne appen eller kan man kjøpe den og laste den ned?

  Man må ha internett tilgjengelig på telefonen. Det er ikke mulig å laste ned.