Enklere prismodell fra 2018

Tirsdag 2. januar lanseres ny pris- rabatt og sonestruktur for reiser med buss og trikk i hele fylket. I tillegg kan du bruke AtB Mobillett i hele Trøndelag.

Den nye prismodellen er et resultat av fylkessammenslåingen og vedtatt av Fellesnemnda for Trøndelag. Ny prismodell vil gjøre det enklere å kjøpe billett når du skal reise kollektivt i Trøndelag.

Hva betyr det for deg?

Ny prismodell gir få pris-soner, like priser, forenkling i antall billettprodukter, fri periodelengde mellom 30-180 dager og standardiserer rabattsatser for Trøndelag. Med denne endringen blir det enklere for kundene å få oversikt over hva det vil koste å reise fra A til B. I tillegg lanseres billett-appen AtB Mobillett i hele fylket, slik at alle enkelt kan kjøpe billett med smarttelefon.

Hva blir nytt?

Vår mobile billettløsning heter AtB Mobillett. Fra 1. januar kan alle reisende enkelt kjøpe billett for hele Trøndelag med smarttelefonen sin.

Med AtB Mobillett får du kjøpt enkeltbilletter og periodebilletter i alle kundekategorier og på alle reisestrekninger med buss og trikk. Den kan også brukes på båt på enkelte strekninger. Se vår bruksanvisning for AtB Mobillett.

Alle må oppdatere appen AtB Mobillett

Dersom du skal gjennomføre kjøp i AtB Mobillett etter årsskiftet, må du oppdatere appen. Oppdateringen vil bli gjort tilgjengelig i App Store og Google Play fra mandag 1. januar 2018.

Har du periodebillett på mobilen? Merk deg følgende:

Har du allerede en periodebillett i AtB Mobillett som varer lenger enn 1. januar, kan du bruke billetten til perioden går ut, for så å oppdatere appen før kjøp av ny periode.

Ta gjerne kontakt med AtB kundesenter dersom du har spørsmål.

AtB Mobillett med Mobillett konto

Med ny prisstruktur blir det én pris på enkeltbillett uavhengig av hvordan du betaler billetten. Rabatten i dagens Mobillett konto blir dermed fjernet. Fordelene ved at flere mobiler kan være tilknyttet samme konto består. Les mer om AtB Mobillett konto.

Billigst uten kontanter!

Fra 2. januar blir det 23 kroner dyrere for voksne (50% for barn, honnør og militær) å betale enkeltbillett med kontanter om bord fremfor å kjøpe billetten med andre tilgjengelige betalingsmidler. Dette gjelder på alle ruter med buss og trikk hvor andre betalingsmidler er tilgjengelig.

Vi anbefaler derfor forhåndskjøpt billett med AtB Mobillett, reisekortet t:kort eller bankkort der hvor det er mulig. Reisen vil koste mindre og du slipper å tenke på kontanter.  Les mer om hvordan du kan kjøpe billett.

Ungdomsbilletten  nyhet for deg som er 16-19 år

Er du fra og med 16 til og med 19 år kan du kjøpe Ungdomsbillett for 30 dager og reise så mye du vil i hele Trøndelag med buss, trikk og hurtigbåt for 460 kroner. Ungdomsbilletten erstatter fylkesbilletten som tilbys i Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag.

Familie helg i hele fylket

Familie helg utvides til å gjelde i hele fylket. Familie helg innebærer at du, med hvilken som helst voksenbillett, kan ta med deg inntil fire barn gratis på bussen og trikken lørdag, søndag og helligdager (med unntak av 17. mai) innenfor den sonen du kjøper billett i.

Student i Trøndelag?

I Trøndelag blir det fra 2. januar 2018 satt en øvre aldersgrense opp til og med 34 år på studenrabatt. Er du student får du rabatt på enkeltbillett (ved reiser over 3 soner) og på 30- og 180 dagers periodebillett.

Husk å ta med studiebeviset ditt når du er ute og reiser. Det er påkrevd å kunne vise bevis ved rabatterte billetter. Et gyldig studentbevis skal ha navn, fødselsdato, studiested og vise hvilket semester det er gyldig for. Et tips er å laste ned appen Student ID fra Google Play eller App Store.

Reisekortet t:kort

Har du periodebillett på reisekortet ditt, er det bare å bruke samme reisekort og reise som før.

Har du autoreise på t:kortet ditt?

Med ny prisstruktur blir det én pris på enkeltbillett uavhengig av hvordan du betaler billetten. Rabatten på autoreise buss blir dermed fjernet. Rabatt på autoreise båt videreføres.

Har du lagt inn autoreise i vår nettbutikk, trenger du ikke å foreta deg noe.

Fordelen ved å benytte t:kort med autoreise vil være at du fortsatt kan registrere kortet om bord i bussen og at du ved kjøp av enkeltbillett får den nye prisen uten kontantpåslag.

Til deg som har autoreise ("klippekort") utenom Stor-Trondheim

Har AtB kundesenter, sjåfør eller billettør lagt inn autoreise på ditt t:kort må dette oppdateres med riktig reisestrekning. Sjåfør eller billettør kan gjøre dette for deg fra og med 2. januar 2018. Du kan også gjøre dette på vårt kundesenter.

Til deg som har autoreise ("klippekort") på følgende strekninger

Støren-Trondheim, Fannrem-Trondheim eller Stjørdal-Trondheim. Ta gjerne kontakt med sjåfør allerede i dag for å få oppdatert ditt reisekort. For øvrige reisestrekninger kan sjåfør oppdatere fra og med 2. januar 2018.

Alternativene er å kjøpe periodebillett i nettbutikken med t:kort eller kjøpe billett med din smarttelefon, AtB Mobillett.

AtB kundesenter hjelper deg gjerne med refusjon eller endring av betalingsmidler av resterende beløp i ditt t:kort med autoreise.

Overgang buss og båt

Det gis fri overgang innen samme sone fra båt til buss. Kjøper du enkeltbillett på buss og skal reise videre med båt gis fradrag på kr 37,-. Du får kjøpt gjennomgående billett om bord i båt og buss av billettør og sjåfør. Løses det enkeltbilletter for hver delstrekning gis det overgangsfradrag på kr 37,- for hver delreise. Gjelder ikke for Møre og Romsdal (rute 800 ankommer Kristiansund).

Ofte stilte spørsmål

Lurer du på noe? Vi har samlet ofte stilte spørsmål og svar.