Øysommer i Trøndelag

Fra øyrekka ved Frøya i sør til Sør-Gjæslingan og Leka i nord. Trøndelag byr på vakre øyperler med lokalmat, sjøliv, sporty aktiviteter og kulturopplevelser.

Øyrekka - Øyhopping for alle

Øyrekka utenfor Frøya byr på slående vakker natur, gamle fiskevær, festivaler, vannaktiviteter og fisking.  Rute 820/821/825 går fra Dyrøy på Frøya og opp til Halten, en fredet øy som er et populært fiske- og fritidssted som tilbyr sjarmerende overnatting i rorbyer og servering av god mat. Sula lengre sør er et nøkkelsted for Kystpilegrimsleia på tur til Trondheim og Nidarosdomen, og øya Mausund byr på skjærgårdssafari og kysthistorisk museum. Med andre ord - Øyrekka er perfekt for øyhopping!

Leka - Øyperla i nord

Ytterst, øverst i Trøndelag, finner du vår nordligste kommune, Leka, og den unike øya med samme navn. Her er alt tilrettelagt for de beste vannaktivitetene med fiske, kajakk og dykking. Leka er skreddersydd for sportsfiskere, den eventyrlystne og familier som vil lage fine sommerminner sammen.

Reisen med hurtigbåten, rute 980 Namsos - Rørvik - Leka, er en nydelig tur i seg selv, og båten innom Sør-Gjæslingan som du kan lese mer om under.

Leka har unikt natur og er kjent som «Geologiøya». Den er en del av Trollfjell UNESCO Geopark, og øyas gulrøde fjellandskap gir Leka et tydelig særpreg som må oppleves!

Sør-Gjæslingan - Det unika fiskeværet

Med hurtigbåten, rute 980 Namsos - Rørvik - Leka, kommer du til Sør-Gjæslingan, ei unik øy i Ytre Namdal. Øya byr blant annet på overnatting i historiske rorbuer, båttur med MS Sunniva og ikke opplevelser ved Kystmuseet. Hurtigbåten går mellom Namsos og Rørvik, så mulighetene er mange for å besøke flere destinasjoner langs Namdalskysten. Hurtigbåten går helt frem til 5. september, så du kan oppleve den vakre øya både i sommer- og høstdrakt.

Foto Halten: Bente Dragsnes
Foto Sør-Gjæslingan: Nina Sæternes