Sommeropplevelser i Trøndelag

Trøndelag er tjåkfullt av sommeropplevelser du kan fylle opp minnebanken din med. AtB bringer deg til flotte reisemål i hele fylket i sommer. 

Sommerdestinasjoner

Med egne kollektivtilbud i sommersesongen kan du utforske enda flere kriker og kroker av det flotte fylket vårt. Trøndelag er generøs med fjell, øyer, strender, matopplevelser og nydelig natur. Under kan du lese om utvalgte destinasjoner du kan reise grønt til i sommer.

StrandSommer i Trondheimsområdet

Det er ikke mangel på badestrender og fine friområder for lek, avslapning og nyting av sola. Forslag fra oss:

  • Linje 1 eller 20 til Grillstadfjæra
  • Linje 9, trikketur til Lianvatnet
  • Linje 11 til Kyvannet
  • Linje 13 til Djupvika og Ladekaia
  • Linje 20 til Korsvika
  • Linje 21 til Brænnebukta
  • Linje 70 til Midtsandtangen
  • Linje 310 eller 410 til Øysand

Se rutetabeller eller planlegg reisen i appen AtB.

FjellSommer

Gjevilvasshytta

AtB tar deg til flere fjelldestinasjoner i sommer. Med linje 580 kan du reise til Gjevilvasshytta fra Oppdal, et ypperlig utgangspunkt for å oppleve det beste av Trollheimen eller en rolig tur i Gjevilvassdalen. Korrespondanse med buss fra Trondheim, linje 480, gir deg en enkel og sømløs reise. Reisen kan også kombineres med tog fra Oslo eller FRAM Ekspress fra Møre og Romsdal.

Nedalshytta

AtB tilbyr transport på bestilling fra mellom Væktarstua i Tydal og Nedalshytta. For kun 42,- kan du bestille fleksibel transport som korresponderer med linje 430 både til og fra Trondheim. Nedalshytta er et ypperlig utgangspunkt for toppturer i Sylanmassivet, hvor Storsylen er den høyeste på 1762 moh. Norge på tvers er også en populær tur fra Stjørdal til Nedalshytta med sine 12 mil på 7 dager.

Femunden

Femundsmarka byr på vakker natur som blant annet kan oppleves fra sjøen, i kano, på sykkel eller i hengekøya. Du kan reise med AtB mellom Trondheim til Røros med linje 440 som korresponderer med linje 540 til Synnervika ved Femund. Videre kan du ta en uforglemmelig båttur på Norges tredje største innsjø med båten M/S Fæmund II. Bussen mellom Røros og Synnervika korresponderer med båten, noe som gir deg en enkel og sømløs reise.

ØySommer

Øyrekka

Øyrekka utenfor Frøya byr på slående vakker natur, gamle fiskevær, festivaler, vannaktiviteter og fisking.  Rute 820/821/825 går fra Dyrøy på Frøya og opp til Halten, en fredet øy som er et populært fiske- og fritidssted som tilbyr sjarmerende overnatting i rorbyer og servering av god mat. Sula lengre sør er et nøkkelsted for Kystpilegrimsleia på tur til Trondheim og Nidarosdomen, og øya Mausund byr på skjærgårdssafari og kysthistorisk museum. Det populære spelet "Oda fra havet" kan du se på Mausund fra 1.-3. juli. Med andre ord - Øyrekka er perfekt for øyhopping!

Sør-Gjæslingan

Med hurtigbåten, rute 980, kommer du til Sør-Gjæslingan, en øyperle som ligger i Ytre Namdal. Øya byr blant annet på overnatting i historiske rorbuer, båttur med MS Sunniva og ikke opplevelser ved Kystmuseet. Hurtigbåten går mellom Namsos og Rørvik, så mulighetene er mange for å besøke flere destinasjoner langs Namdalskysten.

Planlegg din sommerreise

  • Reiseplanlegger

Foto Gjevilvashytta: Trondhjems Turistforening
Foto nedalshytta: Trondhjems Turistforening
Foto Fæmund II: Ronny Edström
Foto Halten: Bente Dragsnes
Foto Sør-Gjæslingan: Nina Sæternes