a-informasjon
Viktig melding

Se hvordan koronasituasjonen påvirker kollektivtrafikken. 

Gå til artikkel

Vi oppgraderer!

AtB går gradvis over til en ny kundeportal for reise- og sanntidsinfo og kjøp av billett. Vi er i gang med å samle de ulike tjenestene og gjøre det enklere for deg som kunde. Les om hva som blir nytt og hva det betyr for deg.

Det nye billettsystemet skal gjøre det enklere for alle å planlegge og gjennomføre en reise i Trøndelag. Nå vil app og nettbutikk være i ett og samme system, noe som betyr større fleksibilitet og trygghet for deg som kunde.

Ny nettbutikk

Velkommen til vår nye nettbutikk for t:kort på atb.no. I en periode vil både ny og gammel nettbutikk være tilgjengelig. Du vil lett se hvilken du skal ta i bruk basert på hvordan du reiser, og du bruker ditt eksisterende t:kort også i ny nettbutikk.

Nyheter i nettbutikken

 • Billetten kan brukes med én gang du har kjøpt den. 
 • Mister du t:kortet kan du enkelt "flytte" billetten til et annet t:kort i nettbutikken.
 • Er du vant til å fylle på et beløp for å gjennomføre flere enkeltreiser? Det vil erstattes med kjøp av klippekort - 10 enkeltbilletter som kjøpes på en gang. Klippekort vil snart bli tilgjengelig.

Dette betyr det for deg

Hvordan du kjøper billetter og reiser i dag vil avgjøre når du skal ta i bruk den nye nettbutikken eller om du skal fortsette å bruke dagens nettbutikk. Les hva som gjelder for deg under.

Slik reiser du med buss og trikk

Utstyr for å lese av t:kort er under utskifting. I en periode betyr det at du vil oppleve noen endringer når du skal reise. Om du ikke får lest av t:kortet kan du fortsatt gå om bord og ta plass. Ved en billettkontroll vil kontrolløren se om du har gyldig billett og du vil ikke få gebyr.

Ny app - to blir til én

Den nye appen har fått navnet AtB. Den finner du i din app-butikk. I første omgang erstatter den dagens AtB Reise for reiseplanlegging, og på sikt vil den også erstatte AtB Mobillett for billettkjøp. Du vil med andre ord få alt du trenger til å planlegge og gjennomføre en reise i én og samme app. 

 • For reiseplanlegging og avganger i sanntid må du laste ned ny app AtB som ligger tilgengelig i app-butikken. AtB Reise vil ikke fungere etter 1. juli.

  Kom i gang!

  Last ned appen AtB

  Google Play storeApp store responsive-focuspoint focus-horizontal-50 focus-vertical-50 

  Finn reise

  Søk fra adresse, holdeplass, posisjon eller velg sted i kart.

  God tur!

  Med appen AtB har du full oversikt over hele reisen.

  Slett AtB Reise

  Når du har ta i bruk den nye appen AtB kan du slette den gamle AtB Reise.

  Finn reise

  Få oversikt over hele reisen fra akkurat der du er, til akkurat dit du skal.

  • Søk fra adresse til adresse, velg sted i kart eller bruk "Min posisjon".
  • Appen viser deg hele reisen i en tidslinje med kart, inkludert gange, buss, båt, tog og trikk.
  • Se avganger i sanntid.
  • Lagre favorittsteder og -avganger.

  Les mer om hvordan du tar i bruk appen og hvilke funksjoner som kommer på sikt.

  Test billettkjøp i ny app 

  Du kan også teste kjøp av enkeltbilletter for buss og trikk. Appen utvikles i tett dialog med våre kunder, og du kan gi tilbakemeldinger direkte til våre utviklere via chat i appen.

  I løpet av høsten vil flere billettprodukter bli tilgjengelig i den nye appen AtB, og på sikt vil den erstatte dagens AtB Mobillett.

 • Du som kjøper billetter i AtB Mobillett kan fortsette akkurat som før en stund til.

  I løpet av høsten vil billettkjøp bli tilgjengelig i den nye appen AtB, og på sikt vil den erstatte dagens AtB Mobillett. Allerede nå kan du ta i bruk den nye appen for reiseplanlegging.

  Test billettkjøp i ny app

  Du kan også teste kjøp av enkeltbilletter for buss og trikk. Appen utvikles i tett dialog med våre kunder, og du kan gi tilbakemeldinger direkte til våre utviklere via chat i appen.

Noe blir som før

Kjøp av billett på SMS, utsalgssteder, billettautomater og om bord vil fortsette som før.

Takk til alle testpiloter!

Våre kunder er viktige bidragsytere i utviklingen av nye tjenester. Gjennom kontinuerlig brukertesting har vi fått verdifull innsikt i deres ulike behov og ønsker. Ved å sikre at tjenestene blir universelt utformet vil brukeropplevelsen blir bedre for alle reisende. Takk for alle tilbakemeldinger, spørsmål og innspill!

Lurer du på noe?

 • Som mobilitetsselskap må AtB være rigget til å håndtere fremtidens reisebehov og bærekraftsmål. Ved å eie og utvikle egne digitale tjenester, får vi også tilgang på innsikten som følger med. Dette gir oss helt nye muligheter til å endre oss raskt sammen med våre kunder. Det betyr at vi også på sikt vil kunne utvide med flere nye tjenester og funksjonalitet. Alt etter kundenes innspill og behov.

  Hvordan er det utviklet?

  Vårt nye billettsystem er utviklet i samarbeid med Entur og basert på deres nasjonale reiseassistent. I utviklingsarbeidet har vi hatt kontinuerlig involvering og brukertesting med ulike kundegrupper for å sikre at de nye løsningene ivaretar en trygg og god brukeropplevelse for alle reisende. Les mer om utviklingen av både ny app og nettbutikk.

  Hvordan fungerer det?

  Med det nye systemet introduser vi også et "ID-basert" billettsystem. Det vil si at billetten som tidligere var låst til et fysisk t:kort eller på en bestemt mobiltelefon, nå vil være knyttet til en personlig AtB-profil som du kan logge inn på når som helst – fra hvor som helst. Dersom du mister t:kortet ditt med periodebillett, har du ikke tapt periodebilletten og verdien av denne. Profilen din vil ta vare på personlige opplysninger, reisepreferanser, billetter og kvitteringer.

 • Vi jobber med å gjøre periodebilletter tilgjengelig i appen. Dette vil bli klart i løpet av høsten. Med periodebilletter vil det samtidig lanseres innlogging i appen, slik at du kan ta vare på billetter og personlige innstillinger på den enheten du ønsker å bruke. I mellomtiden kan du bruke appen AtB Mobilett til å kjøpe periodebilletter.

 • I appen tilbyr vi nå favorittsteder du reiser til, og ikke strekninger. Bakgrunnen for dette er at favorittsteder også kan brukes på Avganger-fanen og gjenbrukes som fra-/til-sted i andre reisesøk. I tillegg blir dine tre siste brukte reisesøk gitt som forslag når man gjør et reisesøk. Vi kommer til å fortsette dialog med reisende om dette og se på hvordan vi kan forbedre favorittfunksjonaliteten.

 • AtB Mobillett og den nye appen AtB er to helt adskilte systemer og kan ikke kobles sammen. Det er derfor ikke mulig å flytte over billetter eller reisekontopenger fra AtB Mobillett til den nye appen. Vi anbefaler at du bruker opp eventuelle billetter i AtB Mobillett før du går over til ny løsning.

  Om du har igjen en saldo på din AtB Mobillett konto kan du søke om refusjon.

Relatert informasjon