Viktig melding

Finn ut hvordan koronasituasjonen påvirker kollektivtrafikken. 

Gå til artikkel

Tilbudet på Være fra 3. februar

Avganger frem til midnatt hele uken på linje 44 og flere avganger på linje 79 og linje 70. Les mer om forbedringene i Være-området fra 3. februar.

Linje 44

Fra 3. februar går linje 44 frem til midnatt både på hverdager og i helgen og knytter området fra Værestrøa langs Fv950/Malvikvegen, Ranheimsvegen og bydelssenteret Ranheim tettere sammen. Når linjen kjører hele kvelden og i helgene gir det større muligheter for reiser til og fra arrangementer, øvinger, fritidssysler og andre ærend med omstigning til linje 1 på metrostasjonen Ranheim.

For å gjøre utvidet tilbud på linje 44 mulig vil linjen kun gå mellom Værestrøa og holdeplassen Ranheim. Reisende fra Værestrøa kan bruke linje 79 for reiser inn til Strindheim.

Flere avganger og raskere reise på linje 79

Linjen blir styrket med to avganger ekstra på morgenen og én på ettermiddagen på hverdager. Det betyr at det blir en avgang hvert 15. minutt i morgenrushet inn mot sentrum og mellom klokken 15.00 og 16.00 fra Trondheim sentrum på ettermiddagen. Når tilbudet på linje 44 nå styrkes, er det ikke lenger behov for at linje 79 betjener holdeplassene mellom Klokkerplassen og Nedre Humlehagen vest på kveldene og søndag. Linje 79 vil derfor kjøre en raskere trasé på Fv950/Malvikvegen gjennom hele dagen fra 3. februar.

Flere avganger på linje 70

For dem som bor langs Fv950/Malvikvegen vil også flere avganger på linje 70 Stjørdal/Hommelvik - Strindheim (- Trondheim sentrum) på kveldene og i deler av helgene også gjøre reiser til andre deler av Trondheimsområdet enklere. Antallet avganger for linje 70 økes, fra 3. februar, til hvert 20. minutt etter rushtidsslutt cirka klokken 16.00 på hverdager og på lørdager. Det betyr at det alltid vil være en korresponderende linje 70 i retning Stjørdal/Hommelvik fra metrolinje 1. Tilbudet i rushtiden, midt på dagen og på søndager blir likt med dagens.

AtB ser behovet for å dekke barn og unges behov for reise til Ranheim på kveldstid, og håper å kunne komme til en enda bedre løsning ved innføring av sommertilbudet 2020 eller senest høsten 2020.

Linjer tilpasset arbeidsreisende og skoler

Linje 54 Vikåsen/Ranheim - Lade - sentrum - Sluppen - Tiller - Sandmoen er tilpasset reisende som skal til og fra jobb på morgenen. Linjen betjener blant annet holdeplassene Klokkerplassen, Nedre Humlehaugen øst og Ranheim og én gang på morgenen på hverdager og lørdag.

Skolelinjene 201 Ranheim - Være - Markaplassen skole og 211 Værestrøa - Vikåsen - Brundalen har ruter tilpasset skoletidene. Disse linjene kan brukes av alle, til ordinær billettpris.

Natt til lørdag og natt til søndag er nattbusslinje 106 Sentrum - Lade/Værestrøa beste løsning for reisende til Være-området. Linjen betjener strekningen Ranheimsvegen, Malvikvegen, Væresvegen og ender på Værestrøa.

Du kan søke opp din reise i reiseplanleggeren under, i appen AtB Reise eller se rutetabeller gjeldende fra 3. februar.

  • Reiseplanlegger