Vi skifter billettutstyr

Reiser du med t:kort på buss eller trikk i Trondheimsområdet? Vi skifter utstyret om bord. Les om hvordan det vil påvirke deg når du reiser. 

Fra mandag 28. juni vil kortleserne på buss og trikk Trondheimsområdet skiftes ut. Det kommer til å gjennomføres i sommer og er ferdig i starten av august. 

Slik påvirker det deg

I starten vil de fleste busser fortsatt ha dagens kortleser. Jo nærmere vi kommer august, desto flere busser vil være oppdatert med ny kortleser.

På den nye kortleseren vil du ikke kunne lese av ditt t:kort, men du kan fortsatt gå om bord og ta plass. Ved en billettkontroll vil kontrolløren se om du har gyldig billett og du vil ikke få gebyr.

På dagens kortleser vil du kunne lese av ditt t:kort slik som før.

Husk også at du kan kjøpe enkeltbilletter på flere måter:

  • AtB Mobillett
  • Sende SMS
  • Billettautomat
  • Utsalgssteder

LES MER: Slik kjøper du billett

Kortlesere på metrostasjoner

Kortleserne på metrostasjonene vil fungere frem til og med 6. august. Da vil disse også oppgraderes til nytt billettsystem.

Vi oppgraderer!

Billettutstyret skiftes i forbindelse med at vi oppgraderer til et nytt billettsystem. Vi er i gang med å samle de ulike tjenestene for billettkjøp og reiseplanlegging og gjøre det enklere for deg som kunde. Les mer om hva som blir nytt og hva det betyr for deg.

Alle fremdører er åpne

Fra mandag 5. juli er fremdører åpne på alle AtBs busser i Trøndelag etter at de har vært stengt av smittevernhensyn siden oktober i fjor.

Påstigning hos sjåføren gjelder kun for deg som må lese av t:kort, eller deg som skal kjøpe en billett med bankkort på regionbuss.