Velkommen om bord i nye ferger

1. januar 2019 overtok AtB ansvar for både Flakk-Rørvik og Brekstad-Valset. Nye avtaler er inngått med nye operatører for sambandene. Her finner du informasjon om hva dette betyr for deg.

Fjord1 er operatør for rute 870 Brekstad - Valset, og FosenNamsos Sjø for rute 880 Flakk - Rørvik.

AtB er ansvarlig for rutetider og informasjon, operatørene vil være ansvarlig for driftsmeldinger og Skyttel AS vil være ansvarlig for betalingsløsningen via AutoPASS.

Betaling og nye betalingsavtaler

Begge samband vil ha betaling med AutoPASS-brikke. For de som ikke har AutoPASS-brikke er alternativet betaling med bankkort eller kontant. Skyttel AS blir ny avtalepart for betaling med brikke. 

Ny betalingsavtale og refusjon av saldo på Ferjekort, Brekstad - Valset

Registrering av ny betalingsavtale inngås på autopassferje.no. Betal inn forskuddsbeløp for å få 50 % rabatt som privatkunde og 40 % som firmakunde. Du får 10 % rabatt dersom du har AutoPASS-brikke, men ikke opprettet betalingsavtale. 

Ny betalingsavtale og refusjon av saldo fra Fjord1, Flakk - Rørvik

Registrering av ny betalingsavtale åpner i løpet av desember 2018. Den inngås på autopassferje.no. Betal inn forskuddsbeløp for å få 50 % rabatt som privatkunde og 40 % som firmakunde. Du får 10 % rabatt dersom du har AutoPASS-brikke, men ikke opprettet betalingsavtale.

Driftsmeldinger

Operatørene er ansvarlig for driftsmeldinger ut mot reisende. Driftsmeldnigene leveres gjennom mobile løsninger for begge samband, og vil også fortløpende oppdateres på atb.no. For faste reisende anbefales det å benytte de mobile løsningene fra Fjord1 og FosenNamsos Sjø. Dette sikrer en forutsigbar reise. 

Brekstad - Valset

Fjord1 via appen Fjord1 eller SMS-varsling. Send kodeord REG FJORD1 870 til 19182. Det er gratis å motta meldinger.

Flakk - Rørvik

FosenNamsos Sjø via appen FosenNamsos Sjø driftsavvik. 

Priser

Begge samband vil fra 1. januar 2019 følge AutoPASS-regulativet for ferjetakster. Dette betyr at det kun betales for kjøretøy, ikke passasjerer. Kjøretøy deles inn i kjøretøyklasser ut fra lengde. Det blir 3 kjøretøyklasser på Flakk - Rørvik, og 9 kjøretøyklasser på Brekstad - Valset. 

Priser Brekstad - Valset

Priser Flakk - Rørvik

Rutetider

Du finner også ruteinformasjon i appen AtB, eller i vår reiseplanlegger på atb.no.

Har du spørsmål om rutetider? Ta kontakt med AtB kundesenter

Fergene

Begge samband vil få nye, moderne hybridferjer. 

Brekstad - Valset

Fergene MF Austrått og MF Vestrått vil trafikkere Brekstad - Valset, og minimum 80 % av energiforbruket til fergene kommer fra elektrisitet.

  • Det er plass til 50 personbiler og 199 personer per ferge.
  • Det er kiosk om bord.
  • Fergene er utformet med egnede plasser til handikappede.

Flakk - Rørvik

Fergene MF Lagatun og MF Munken trafikkerer Flakk - Rørvik, og minimum 43 % av energiforbruket til fergene kommer fra elektrisitet. C-ferge MF Trondheim gå fredag og søndag.

  • Det er plass til 130 personbiler og 399 personer på MF Lagatun og MF Munken, og 125 personbiler og 375 personer på MF Trondheim.
  • Det er kiosk om bord.
  • Fergene er utformet med egnede plasser til handikappede.
  • Det er toppsalong med utsikt på alle fergene.

LES OGSÅ: Hva kan du ha med om bord i buss, trikk og båt?

Fergekaiene

Har du spørsmål om infrastruktur og parkering på fergekaiene? Ta kontakt med Statens vegvesen.