Hva blir den nye aldersgrensen på barnebillett?

Barnebilletten vil, fra 4. oktober, øke fra 16 år t.o.m. 19 år. Det vil si, at du kan betale barnebillett fra og med 6 år til og med 19 år. Barn under 6 år reiser gratis. Dette gjelder i hele Trøndelag.

Ofte stilte spørsmål

 • Rabattordningen Familie helg og familierabatt båt fortsetter:

  Familie helg:

  På lørdager, søndager og helligdager, med unntak av 17. mai, kan du med hvilken som helst billett i kategoriene, voksen, honnør og student, ha med inntil fire barn (til og med 17 år) gratis reise med buss eller trikk i én sone. For å benytte deg av familierabatten, må du ha en gyldig voksen-, honnør- eller studentbillett og være over 20 år (f. o.m. 20 år og eldre).

  Familierabatt båt:

  Familierabatt gjelder når en eller to voksne som er registrert partner, samboer eller ektefelle reiser med egne barn, t.o.m. 19 år. Du betaler én fullpris voksen og får 50 % rabatt på de resterende billettene. Hund kan også inngå i billetten. Dette gjelder alle dager, og gir ikke overgang til buss. Billetten kjøpes av billettør om bord.

 • Enkeltbillett for ungdom forsvinner fra 4. oktober i og med at aldersgrensen for barnebilletten gjelder t.o.m. 19 år.

  Ungdomsbilletten for 30 dager fortsetter. Ungdomsbilletten for 30 dager gjelder reiser i hele Trøndelag  og passer deg som er fylt 16 år til og med 19 år. I tillegg gjelder det deg som er 16 år og som kan dokumentere at du går på videregående skole.

  Ungdomsbilletten for 30 dager, gjelder for reiser med buss, trikk og båt (ikke ferge). Du kan også bruke billetten på tog i sone A og på nattbuss.

 • Barnebilletten vil, fra 4. oktober, øke fra 16 år t.o.m. 19 år. Det vil si, at du kan betale barnebillett fra og med 6 år til og med 19 år. Barn under 6 år reiser gratis. Dette gjelder i hele Trøndelag.